Мениджър на годината 2008

Мениджър на годината 2008

Октомври 2008, Аулата на Софийски университет
Водещ: Драгомир Симеонов
Мениджър на годината: Инж. Валентин Трифонов

Инж. Валентин Трифонов, изпълнителен директор на “Приста Ойл” ЕАД, е Мениджър на годината 2008. Първият носител на отличието за най-високото постижение в корпоративното управление спечели титлата в съревнование с още 9 топ мениджъри, които се класираха за финалната фаза на конкурса.

 

Инж. Трифонов получи кристалната статуетка „Мениджър на годината 2008” от Васил Мирчев, издател на сп. „Мениджър” и председател на борда на директорите на ВМ Финанс Груп. Победителят в конкурса получи още една награда от списанието – през декември, т. г., той ще участва в най-престижния бизнес форум в Европа Leaders in London.

 

Всеки от финалистите в „Мениджър на годината” си тръгна със и специална грамота от сп. „Мениджър” за високи постижения в корпоративното управление.


„Оскарите” във висшия мениджмънт бяха раздадени на бляскава церемония в Аулата на Софийския университет „Климент Охридски”, организирана от рекламна агенция „A Team”.

За първото издание на конкурса дойдоха повече от 150 бизнес лидери от цялата страна. Водещ на събитието бе Драгомир Симеонов от Дарик радио.


Първата в историята на страната класация на висши ръководители бе направена от световноизвестната консултантска компания „ДЕЛОЙТ” за  конкурса „Мениджър на годината”, организиран от сп. „Мениджър”

В конкурса участваха общо 98 представители на бизнеса. 12 от тях са жени, мъжете са 86. Чуждите мениджъри, които управляват компании в България, са 10.

Те бяха оценени по уникална методика - проучване на финансови показатели, добри управленски практики и  личностни качества.

 

Победителят

Валентин Трифонов работи в плевенската рафинерия  от 27 години.
От 1997 г.  е изпълнителен директор на Приста ойл.

Твърди, че развитието си като специалист дължи на работата си в  рафинерията и на своите колеги - плевенските нефтохимици. Инж. Трифонов обяснява личния си успех като мениджър с невероятната подкрепа и доверие от страна на собствениците на Приста Ойл  за всяко ново начинание. Екипът му се състои от добре обучени, сериозно образовани, амбициозни, отговорни и всеотдайни хора. Като най-ценни човешки добродетели определя честността, достойнството и отговорността.
Голямата му страст е спортът – поне два пъти седмично играе тенис на маса.
Валентин Трифонов е женен, има  двама сина и внучета - Виктория и Валентин.

 

Компанията

ПРИСТА ОЙЛ е лидер в производството и продажбите на моторни и индустриални масла в Югоизточна Европа. За последните 13 години фирмата е развила бизнес отношения в над 20 държави от региона, като пазарното й присъствие в отделните страни е в рамките между 5 и 55%.
Компанията притежава собствени заводи в България и Турция, в които се произвеждат смазочни материали, греси, експлоатационни течности за автомобили и автокозметика. ПРИСТА ОЙЛ управлява и най-големия завод за производство на смазочни материали и автокозметика в Република Сърбия.

E-mail:

Парола: