Павел Пенчев

Павел Пенчев

прокурист на „Еконт Експрес“

Павел Пенчев започва работа в логистичната група „Еконт“ през 1996 г., днес е прокурист на „Еконт Експрес“. Идва от транспортния сектор, завършил е специалност “Летец-пилот” в Авиофакултета в Долна Митрополия. Но не започва работа в гражданската авиация заради проблемите на компания “Балкан” в края на миналия век. Вместо това записва “Икономика и управление на транспорта” в УНСС. След като завършва, започва работа в градския транспорт в Русе. Назначен е като икономист, после става главен икономист, а на третата година - икономически директор. Когато идва в „Еконт“, вижда, че в компанията се търсят алтернативни логистични решения и нови модели. Година след постъпването създава свой отдел “Контейнерни транспорти” и само на 28 години става изпълнителен директор на „Еконт Транс“.

Петя Димитрова

Петя Димитрова

главен изпълнителен директор и председател на управителния съвет на Пощенска банка

Петя Димитрова е главен изпълнителен директор и председател на управителния съвет на Пощенска банка. Член е на управителните съвети на Асоциацията на банките в България, фондация "Атанас Буров", "Борика" АД, сдружение "Ендевър България", Международния банков институт и Университетския съвет на Американския университет в България. Също така е член на Форума на младите световни лидери към Световния икономически форум, на Индустриалния консултативен съвет по промишлеността на CITY College към Университета в Шефийлд, Young Presidents’ Organization. Носител е на над 20 престижни български и международни награди, сред които отличието на Фондация "Атанас Буров" за банково и финансово управление (2017), "Банкер на годината" (2017 и 2015); "Мисис Икономика" (2015). Дипломиран експерт-счетоводител от Асоциацията на дипломираните експерт-счетоводители (ACCA) в Лондон, има EMBA степен от Университета в Шефийлд, Великобритания, и две магистърски степени от УНСС и СУ "Св. Климент Охридски" - по финанси и банково дело и туризъм.

Радослав Николов

Радослав Николов

изпълнителен директор на SAP Labs България

Радослав Николов е изпълнителен директор на SAP Labs България, работи за компанията от 14 години. Освен изпълнителен директор на стратегическия развоен център в София е и старши вицепрезидент „Развойна дейност” в SAP. Завършил е математика във Факултета по математика и информатика на СУ „Св. Климент Охридски“. Специализирал е геометрия и информационни и комуникационни технологии, завършил е програма по лидерство на INSEAD. 730 софтуерни професионалисти в компанията работят в областта на софтуерната разработка и по последните SAP in-memory и облачни технологии.

Светла Лесова

Светла Лесова

изпълнителен директор на Mondelez България

Светла Лесова е изпълнителен директор на българското дружество на Mondelez, чието портфолио включва Milka, Toblerone, Suchard, „Своге“, „Морени“, „Шоколад Млечен“, Oreo, BelVita и Barni. Три години е била директор „Продажби и стратегии“ в компанията за Източна Европа, Близкия изток и Африка, отговаряла е за 90 държави. В продължение на десет години е част от друг производител на потребителски стоки – Procter & Gamble, където първоначално работи за марките Gillette, Duracell и Brawn. През 2006 г. се премества в Румъния, където отговаря за продажбите на ключови клиенти. В средата на 2010 г. се връща у нас като управител на „Проктър и Гембъл България“. Магистър по бизнес администрация от СУ „Св. Климент Охридски“.

Улрих Хеппе

Улрих Хеппе

изпълнителен директор на „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“ АД

Бакалавър по право и по бизнес администрация от Университета в Байройт, Германия, Улрих Хепе е дипломант по немско право и има над 17 години опит в областта на летищните и финансовите услуги. Финансов анализатор в Dresdner Kleinwort Wasserstein Investment Bank във Франкфурт и зам.-председател на Avenue Capital, група за дялово участие в Лондон. През 2007 г. започва работа във Fraport AG, отговаря за управлението на инвестициите в международните летища и за възможностите за сътрудничество. Бил е финансов директор на международното летище "Кинг Халед" в Рияд и главен изпълнителен директор на "Дапорт", дъщерна компания на Fraport AG. От септември 2015 г. е изпълнителен директор на "Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт" АД, оператор на летищата във Варна и Бургас.

 12 

E-mail:

Парола: