Иво Куманов

изпълнителен директор на "НИК Смарт Машийнс" АД

Иво Куманов е създател и ръководител на групата от компании НИК от 2002 г. насам, като към днешна дата към нея принадлежат компаниите НИК Електроникс (технологии за автоматизация на машини), НИК Агро Сървис (дигитални услуги оптимизиращи прилагане на торове), НИК Смарт Машийнс (продажба на машини с високо ниво на автоматизация), Техно Фарм (софтуерна платформа обработваща сателитни изображения, дигитални карти и IoT сензори за наблюдение), НИК Академия (академия за обучения в реални условия на кадри от сектора), НИК Италия (основен фокус инженеринг с офис само в Италия), Вантидж Балканс (технологии за автоматизация на машини в Румъния). Кариерата си започва със създаването на НИК през 2002 г. с идеята за внедряване на иновативни технологии и продукти в сектор земеделие. През последните 18 години компанията се разраства органично, като се превръща в група компании с над 220 служители работещи в България, Румъния и Италия. Клиенти на НИК, са както малки семейни стопанства, така и мултинационални компании, като Bayer и Sumitomo Corp, с които НИК има сключени партньорства на европейско ниво. Компаниите са отличени със серия от награди, някой от които са: Компания на 2020 сектор селско стопанство НИК Агро Сървис - Forbes България, Importer of the Year 2019 NIK Smart Machines – Kverneland (Kubota), Агротърговец 2019 НИК - Медийна група България, Компания с принос в дигитализация на сектора 2018 – Медийна група България

Мариела Маджарова

изпълнителен директор на „Телетек Електроникс” ЕАД

Тя започва работа в компанията през 1992г, само година след основаването й, заема различни длъжности в компанията, преди да бъде издигната като Изпълнителен директор на „Телетек Електроникс“ ЕАД през 2010г. Специализирала е маркетинг в Университета в Лутън, Великобритания, както и „Маркетинг и продажби“, „Счетоводство за мениджъри“ в НБУ, “Маркетинг за мениджъри” в Япония. Председател на комисията за Индустриална политика към БАСЕЛ, с фокус върху дигитализацията, член на Евроаларм – Европейската асоциация за пожарна безопасност и сигурност и много други.

Милена Драгийска

главен изпълнителен директор на „Лидл България” ЕООД

Милена Драгийска управлява Лидл България от 2007 г., когато веригата започва подготовката по стъпване си на българския пазар. Кариерата й в Lidl започва в Германия през 2002 г. като Регионален мениджър продажби за регионите на Щутгарт и Карлсруе. Професионалното й развитие продължава в централата на компанията, където отговаря за различни международни проекти за Lidl International. От откриването на първите магазини през 2010 до днес, последователната политика и управление, базирано на отговорност, прозрачност и ползотворни партньорски отношения, позиционираха компанията сред водещите търговски вериги в страната. Предимствата на специфичния бизнес модел, широката гама продукти с оптимално съотношение качество-цена и въвеждането на редица иновативни практики и модели, наложиха Lidl в България като смарт дискаунтър, предлагащ високо качество на добра цена и компания, която подхожда честно, отговорно, с мисъл и грижа за своите клиенти, служители и партньори. Милена Драгийска е член е на Управителния съвет на Германо-Българската индустриално-търговска камара и на УС на Съвета на жените в бизнеса в България.

Николай Николов

управител на „Уърлд транспорт Оувърсийз България” ЕООД

Николай Николов е управляващ собственик на Уърлд Транспорт Оувърсийз България ЕООД. Завършва магистратура в областта на логистиката и управлението на веригата за доставки в University of Salford, Manchester, UK.. Има 24-годишен опит в спедицията. Fellow на Chartered Institute of Logistics and Transport, UK и член на Chartered Institute of Procurement and Supply, UK. Семеен, с едно дете.

Пламен Цеков

съосновател и изпълнителен директор на "Скейл Фокус" АД

Пламен Цеков е съосновател и изпълнителен директор на Scalefocus, както и член на Управителния съвет на Българската аутсорсинг асоциация АИБЕСТ. Възпитаник на СУ “Климент Охридски” и участник в международни състезания по програмиране. Започва кариерата си като програмист и след години опит като технически ръководител през 2012 г. участва в създаването на Scalefocus, която има амбиции да стане най-иновативната технологична компания от Източна Европа.

 12 

E-mail:

Парола: