Георги Атанасов. Говорят финалистите в Мениджър на годината 2018

Георги Атанасов. Говорят финалистите в Мениджър на годината 2018

03.11.2018

Ако можете да опишете с една дума чувството да сте сред финалистите в конкурса "Мениджър на годината 2018", коя ще е тя?

- Благодарност и признание за целия ни екип

 

- Каква беше за компанията, която управлявате, изминаващата 2018 г.? Най-важното, което постигнахте?

- Поредна година със значителен ръст на персонала и обема на производство и година с редица нови предизикателства.Потвърдено бе дългосрочното развитие на дружеството в рамките на концерна Фесто – одобрена бе от централата ни концепцията за бъдеща втора локация за производство в България, стартира надграждане на развойния ни център с дейности в областта на електроника, софтуерно инженерство и дигитализация.

 

- Как карате всички хора от компанията да се чувстват част от успеха? Как поддържате енергията за нови победи?

- Стремим се всеки един сътрудник да има и «втора шапка». Да му дадем допълнителни отговорност и права и най-вече – право на глас.

Стремим се да създаваме атмосфера на откритост, наблягаме на вътрешната комуникацията. Имаме регулярни директни срещи и разговори със сътрудници на различни нива, обсъждаме заедно проблеми и грешки и празнуваме заедно успехите.

 

- Какво мислите, че в момента можем да направим за България, така че да стане по-добро място за живот и бизнес?

- Всички ние – и бизнес,  и медии, и институции, трябва да се стремим да има повече добри новини. Да спрем с постоянното критикуване и недоволство. Да говорим повече за успехите си, да даваме гласност на нашите и чужди добри практики, да се научим постоянно да търсим подобрения и бързо да ги внедряваме.

E-mail:

Парола: