Данчо Данчев. Говорят финалистите в Мениджър на годината 2018

Данчо Данчев. Говорят финалистите в Мениджър на годината 2018

03.11.2018

Ако можете да опишете с една дума чувството да сте сред финалистите в конкурса "Мениджър на годината 2018", коя ще е тя?

- Чест! Участието ми в конкурса и възможността да бъда между първите десет претендента е, както огромна чест за мен, така и признателност за професионалния ми път до момента и всички успехи, които съм постигнал заедно с моят екип!

Каква беше за компанията, която управлявате, изминаващата 2018 г.? Най-важното, което постигнахте?

Годината за нас беше добра. Максимално концентриран съм върху това да направим „Дженерали“ най-печелившата компания в България и не сме много далеч от това. Защото за мен има два показателя, които трябва да се гледат в застраховането и премийният приход не е един от тях - това са качеството и количеството на резервите и капитала на компанията. За наша радост всички тези показатели са отлични при нас.

- Как карате всички хора от компанията да се чувстват част от успеха? Как поддържате енергията за нови победи?

- За да спечелиш доверието на хората е необходимо да им покажеш, че те е грижа за тях и оценяваш техния принос на всички нива. Така, както изисквам от всеки един от служителите на компанията да спазват правилата, така и със същото отношение работим в посока да се чувстват оценени и мотивирани. Вярвам, че възнаграждението не е единствената мотивация и в тази връзка са одобрени и внедрени много политики в Дженерали Застраховане АД, за да може всеки един човек от компанията да се чувства удовлетворен.

- Какво мислите, че в момента можем да направим за България, така че да стане по-добро място за живот и бизнес?

- Отговорът е много лесен, трябва да има толерантност и чуваемост, трябва да се водят разговори. Мисля, че в последните години това нещо се случва. Трябва да има обратна връзка, групи, които да работят по отделни теми. Да има обмяна на идеи.

E-mail:

Парола: