Златната десетка за "Мениджър на годината 2010"

15.10.2010

Конкурсът "Мениджър на годината" става все по-значим и в него се включват все по-силни кандидати, защото става все по-популярен. Това заяви от тържествената сцена снощи един от финалистите в тазгодишното издание на националния конкурс за висши постижения в мениджъмънта Тодор Желязков, управител на "Елтрак България".

По традиция той и останалите 9 финалисти получиха грамоти за успеха да стигнат до финалния етап в една изключително оспорвана надпревара, в която тази година на стартовата права застанаха 84 кандидати. Думите му обобщават и ясно обясняват единодушното мнение и на участниците в благородното съревнование и на гостите на официалната церемония, която се състоя снощи в аулата на Софийския университет, защо това е най-силното издание на конкурса от учредяването му досега.

Събитието смело може да претендира вече, че е българският Оскар за мениджмънт, коментираха помежду си гостите на церемонията, които започнаха да пристигат, нетърпеливи да споделят галавечерта час преди началото й. Високият стил на събитието изненада приятно всички още на входа на Алма Матер, където освен традиционния червен килим ги посрещанаха и акапелните изпълнения на оперното трио „Кирил Илиев Трио – Тенорите”.

Тази година аулата на Софийският университет едва побра всички желаещи да почетат връчването на наградите. То продължи почти два часа. На сцената, декорирана в бяло и червено - цветовете на сп. "Мениджър", организатор на конкурса един след друг излязоха всички десет финалисти. Всеки беше представен с кратък видеоматериал, след което получаваше грамота за постижението да е сред финалистите.

От трибуната Златната десетка на "Мениджър на годината 2010" очерта измеренията на понятието успех в бизнеса и даде заявка следващото издание на конкурса да е още по-оспорвано:

 Андреас Майерхофер, главен изпълнителен директор на “Мобилтел“ ЕАД и победител в "Мениджър на годината 2010" , отличен с приза на зрителите на bTV чрез проведеното национално допитване на сайта на телевизията:

"Много съм щастлив, че съм тук тази вечер. За мен е голяма чест като чуждестранен мениджър да съм сред номинираните в конкурса. Радвам се, че М-тел е сред 500 най-добри компании в Югоизточна Европа." Той получи грамота от г-н Георги Василев, заместник изпълнителен директор на Булстрад Виена Иншурънс груп .

Джон Кларк, изпълнителен директор на „Енел Марица-изток 3”:

"За мен участието ми на финала беше истинска изненада. В залата виждам много организации, които се справят страхотно в областите, в които работят. Това е двигателят, който ще отведе България в правилна посока." Грамотата на г-н Кларк беше връчена от г-жа Силвия Пенева, управляващ съдружник на Делойт.

Димитър Илчев, главен мениджър и председател на надзорния съвет на „Евромаркет Груп”:

"Впечатлен съм от този конкурс. Всеки един от финалистите е победител и еталон в бизнеса. Благодаря на екипа си за това, че трансформира най-добрите световни технологии и помага на българската индустрия да е конкуретноспособна." Изпълнителния директор на Инвестор. бг връчи грамотата на г-н Димитър Илчев.

Зоя Паунова, изпълнителен директор на „Астра Зенека Ю Кей Лтд“:

"Благодаря на сп. „Мениджър „ и на „Делойт”, че стартираха един много важен процес в българското общество. Те възпитават нова култура на уважение към отговорния бизнес. Тази номинация дължа на моя екип. За мен те са незаменими така, както е Меси за „Барселона”, защото и те по същия начин носят хъса за победа." Грамотата на г-жа Паунова беше връчена от г-н Людмил Кържилов, управител на Дарик Нюз.

Иван Василев, управител на „ТNТ България” ЕООД и носител на новоучредената награда за устойчив бизнес:

"Завършил съм „Карл Маркс” и знам основните предимства на капитализма пред социалзма. Истинският университет за мен обаче беше TNT, къдено научих основните неща за бизнеса. Десислав Атанасов, изпълнителен директор за Дивизия Фууд сълюшънс на Юниливър за Централна и Източна Европа и член на глобалния екип на Юниливър Фууд сълюшънс връчи грамотата на г-н Иван Василев.

 Ираван Хира, генерален директор за България на „Хюлет-Пакард България” ООД:

"Служителите ни в България са 2500. Средната им възраст е под 30 години. Присъствието ми тук е признание за всички тези млади хора, които знаят, че бъдещето е по-добро от днес." Г-н Хира получи грамотата си от Валери Костов, финансов директор на Перно Рикар България.

 Момчил Андреев, председател на управителния съвет и изпълнителен директор на „Райфайзенбанк България” ЕАД:

"Акробатичната пирамида (б.р. визира се едно от изпълненията на Арт формация Акро фор) много ми напомня на бизнеса. Напомня ми за това, че тези, които са на върха полагат много усилия, за да стоят изправени, но тези, които са отдолу полагат също полагат много усилия. Ние в „Райфайзенбанк” започнахме да градим такава пирамида още от самото начало." Александър Раков , генерален директор на Ай Би Ем България връчи грамотата на г-н Андреев.

 Ренато Келер, управител на „Байер България“ ЕООД:

"Преди 4 години, когато приех предложението да дойда в България, колегите ми се смееха зад гърба ми. 3 години по-късно ние започнахме да изнасяме служители, които да работят в централата ни. Това показва колко конкурентоспособни са българите." Г-н Келер беше награден с почетната грамота за финалист от Славка Бозукова , главен редактор на вестник Стандарт

 Теодора Георгиева-Милева, изпълнителен директор на „ОМV България“ ООД и финалист за втори пореден път в "Мениджър на годината":

"За всеки един от финалистите тази вечер, вярвам, тази оценка е още по-ценна в наистина тежка година като тази. Това е сериозно предизвикателство за всеки един мениджър." Тя получи грамота от главния оперативен директор на Уникредит Булбанк Андреа Казини.

 Тодор Желязков, управител на „Елтрак България“ ЕООД:

Тази година конкурсът набра много популярност и това обяснява и силните кандидати в тазгодишното издание. Призовавам всички мениджъри от малкия и среден бизнес да бъдат по-смели и да участват следващата година.

Г-н Желязков, който за втора поредна година е на финала на конкурса получи грамотата си от Лъчезар Богданов , управляващ съдружник на Индъстри Уоч.

Сп."Мениджър", неговите издатели и целият екип на "МИТ ПРЕС" изказват своята признателност и най-искрените си благодарности за подкрепата и помощта на:

Чивас Ригал, Ай Би Ем, Булстрад Виена Иншуърънс Груп, УниКредит Булбанк, ВМ Финанс груп и Ей Тийм, както и на медийните партньори на събитието БиТиВи, Дарик радио, вестник Стандарт, Инвестор.бг

E-mail:

Парола: