Конкурсът на конкурсите започна

Конкурсът на конкурсите започна

07.06.2017

Очакваме до 1 юли документи за участие в "Мениджър на годината"

 

Вече сме в 10. издание на конкурса "Мениджър на годината". Към лидерите на най-големите и успешни компании в България пътуват писма за номинации. Приемаме регистрации за участие и на специалния сайт на конкурса mng.manager.bg, както и на адрес: София 1000, ул. "Сердика" № 13. 

Тази година е първият юбилей на нашия конкурс, наградите имат висока стойност. Очакваме в надпреварата за кристалната статуетка да се включат повече мениджъри, каним да подадат документи и всички участници от деветте години досега, които имат високи резултати.

Нашият конкурс е толкова силен, защото са силни лидерите, които се състезават в него. В деветте години досега са участвали най-големите мениджъри у нас. Сред победителите досега шестима са българи и трима са чужденци, сред финалистите чужденците са 16.

Девизът на конкурса тази година е "Мениджър на годината" отличава лидерите днес, вдъхновява лидерите утре". В надпреварата участват само мениджъри на светли компании, с ясно финансиране, дейност, приходи и с висока репутация.

 

Консултантската компания "Делойт" оценява претендентите за кристалната статуетка и определя победителя по световно утвърдени критерии и методология.

Няма жури, няма втори план, няма субективизъм. Така например, когато "Делойт" оценява финансовите резултати на компаниите, не ги сравнява помежду им, а с върховите постижения в техните браншове. Това означава, че банка или телеком не се състезават с компания от производството, а с лидерите в собствената индустрия. Накрая Обществен съвет от личности с безукорна репутация валидира оценките на "Делойт".

Юбилеят е вдъхновяващ, очаквайте неща, каквито не сме правили досега. Изненадите са много, но нашата най-голяма цел е отново да съберем в конкурса най-добрите мениджъри. Точно те дават смисъл на всичко, което правим. 

"Мениджър" ще обърне внимание на всеки участник, ще разкаже за всеки. Ангажирали сме за партньори повече медии, които ще отговорят на засиления обществен интерес към конкурса. Отсега мислим за заключителната церемония, за която, вярваме, дълго ще се говори.

 

Може да участвате в конкурса, ако сте мениджър на средна или голяма компания според класификацията на ЕС - с 50 или повече служители и/или годишен оборот над 20 млн. лева. Трябва да сте на длъжността най-малко от две години и да сте живели половината от работното си време в България.

 "Делойт" оценява участниците по:

- финансови показатели;

- добри управленски практики;

- личностни качества.

Във финансовите показатели включва ръст на продажбите от основна дейност, доходност на инвестирания капитал, EBIDTA.

 

В добрите практики се оценяват корпоративната социална отговорност, водене на счетоводството по международни стандарти, внедрена интегрирана информационна система, проучване на удовлетвореността и мотивацията на служителите.

Личностните качества се определят по лидерство, предприемачество, стратегическа ориентация и аналитичност, управление на хора и управление на ресурси. Оценката се дава след интервю с мениджъра и с негови служители.

 

 

Документи за участие се приемат до 14 юли.

 

Конкурсът на конкурсите започна. Очакваме ви и ви желаем успех!

E-mail:

Парола: