Ксавие Марсенак е Мениджър на годината 2016

Ксавие Марсенак е Мениджър на годината 2016

28.11.2016

Ксавие Марсенак, президент на най-голямата в Източна Европа ауосорсиинг компания, TELUS International Europe е деветият носител на титлата "Мениджър на годината".

Името на победителя бе обявено на току-що приключилата гала-церемония на единствения по рода си конкурс за висши постижения в бизнес управлението, организиран от сп. "Мениджър".

Кулминацията на бляскавото събитие в Софийската опера и балет, по традиция бе поверена на президента на Република България Росен Плевнелиев, който още в началото на своя мандат прие за свой висш дълг всяка година да поздравява лично бизнес елита на страната и първи да стисне ръката на най-добрия сред равните. С думите „Бях с вас като министър, с вас съм като президент и оставам с вас.”държавният глава отвори плика с името на победителя и обяви кой е Мениджър на годината 2016 носителя на титлата, който под бурните аплодисменти на залата получи от президента и вдигна символът на титлата - специално изработената за конкурса кристална статуетка.  

„Радостен съм, че съм Мениджър на годината, но още по-радостен съм, че съм мениджър на хора, които всеки ден идват щастливи на работа”, бяха първите думи на победителя, който след края на церемонията бе посрещнат в кулоарите на операта с искрена радост и аплодисменти от присъствалите на церемонията негови служители. Преди това Ксавие Марсенак бе отличен и със специалната награда „Джони Уокър” за устойчив ръст в бизнеса. Наградата следва философията на „Джони Уокър” да продължаваме напред, отбеляза Драгомир Рашев, маркетинг директор на водещата дистрибуторска компания „Авенди”, който връчи приза. А Ксавие Марсенак обеща от сцената екипът на компанията му, който вече надхвърля 3500 души, догодина отново да я спечели.

Във вечерта, аплодираща успеха, всеки един от 10-те финалисти бе честван и отличен със специална грамота за висши постижения в мениджмънта, връчвана от също толкова успешни бизнес ръководители и публични личности на сцената на Софийската опера и балет.

Наградата на зрителския вот за "Мениджър на годината" от онлайн гласуването, което традиционно се провежда на сайта на bTV - медиен партньор на събитието, тази година бе спечелена от Томи Вер Елст, генерален мениджър на „Сенсата Технолоджис” България. Той получи отличието от Павел Станчев, изпълнителен директор на bTV Meдия Груп.Томи Вер Елст бе отличен и с новоучредения приз „Млад мениджър” . Наградата му бе връчена от министъра на регионалното развитие и благоустройството в оставка Лиляна Павлова, която се обърна към всички в залата и най-вече към организаторите на събитието с думите „Списание „Мениджър”, вие сте истинският барометър на икономиката на България!” Специалната награда „Мисия в полза на обществото" на вестник „24 часа” бе отредена на Елизавета Коробченко, управляващ директор на Ейвън България. Наградата е за една от най-хуманните кампании „От любов към живота” за борба с рака на гърдата, която компанията провежда вече 15 години, обяви Венелина Гочева, издател на в. „24 часа”

„Това, което ни радва най-много като организатори е, че участниците и финалистите в конкурса са известни, разпознаваеми и уважавани личности. Истински добри примери за подражание”, посочи идейният вдъхновител на събитието и издател на сп. „Мениджър”, Васил Мирчев. Да си успешен, вече е престижно в България!

Запознайте се с

НОВИЯТ МЕНИДЖЪР НА ГОДИНАТА

Ксавие Марсенак за първи път тази година е сред финалистите в конкурса. Той не само управлява TELUS International Europe, а е и един от основателите на компанията със седалище в България. Тя стартира дейност през 2004 година, под името  CallPoint и днес е един от най-големите доставчици на аутсорсинг услуги в Източна Европа.

През 2007 г., под негово ръководство компанията отваря офиси в Румъния. След придобиването на CallPoint от TELUS International, Ксавие Марсенак е отговорен за управлението и развитието на над 3500 служители в шестте офиса на компанията в България, Румъния и Великобритания. Ксавие Марсенак е магистър по информационни технологии от ENSEEIHT, Франция, и по бизнес администрация от INSEAD, Франция. Сертифициран експерт-счетоводител от Асоциацията на сертифицираните експерт-счетоводители (ACCA) и член на Института за ценни книжа в Лондон.

А от днес - Мениджър на годината 2016!

E-mail:

Парола: