Обществен съвет потвърди обективността на конкурса "Мениджър на

Обществен съвет потвърди обективността на конкурса "Мениджър на

25.10.2012

Общественият съвет на конкурса „Мениджър на годината“ потвърди, че предварително избраната методология за оценка на кандидатите е приложена безпристрастно и с еднакъв подход към всички участници.

 

Членовeте на съвета, който е гарант за обективност, тази година са Красен Станчев, председател на управителния съвет на Института за пазарна икономика, професор д-р Георги Чобанов от Стопанския факултет на Софийския университет и Станислав Разпопов, мениджър на годината 2011 г. и главен изпълнителен директор на „Дунапак Родина“ АД. Тази вечер те се събраха, заедно с екипа на „Делойт България“, по чиято методология се избира мениджърът на годината. Тя бе разработена още при първото издание на конкурса и не е променяна оттогава.

Участниците в Обществения съвет бяха запознати в детайли с етапите на състезанието и методите за избор на носителя на наградата. Тази година в престижната надпревара, която се организира за 5-ти пореден път, участваха 55 мениджъри. На втория етап бяха одобрени 50 от тях. Само 10 бизнес лидери стигнаха до финалното класиране. От тях само след няколко дни на 26 октомври на бляскава церемония в Националната опера и балет ще бъде излъчен победителят в конкурса.

 

Той е избран след прецизна оценка на базата на три групи критерии: финансови показатели, добри управленски практики и личностни качества.

 

Първият етап от конкурса е по документи в него всички участници трябва да отговарят на няколко критерия: да прекарват 50% от времето си в България, да управляват над 50 човека, да имат над 20 млн. лв. оборот и да са от две години на мениджърската си позиция. Преминалите във втория етап са оценявани по финансови резултати и добри управленски практики. На базата на тези критерии се отсяват първите 10 мениджъри. Техните личностни качества са оценявани чрез специални интервюта с тях и техните служители. Точки се поставят в пет области - лидерство, предприемачество, стратегическа ориентация и аналитичност, управление на ресурси и управление на хора.

 

5-то юбилейно издание на конкурса тази година отново доказа, че България е богата на успешни мениджъри. Поради тази причина за първи път освен финалната десятка бяха откроени и първите 30 бизнес ръководители с най-добри резултати от втория кръг.

E-mail:

Парола: