Петър Андронов е Мениджър на годината 2015

Петър Андронов е Мениджър на годината 2015

18.11.2015

ПЕТЪР АНДРОНОВ, главен изпълнителен директор на СИБАНК е "Мениджър на годината 2015", стана ясно на приключилата преди минути заключителна церемония на най-престижния конкурс за висши постижения в бизнес управлението, организиран за осма поредна година от сп. "Мениджър".

На гала вечерта в Софийската опера и балет пликът с името на тазгодишния носител на престижната титла бе отворен по традиция от президента на Република България Росен Плевнелиев, който връчи и кристалната статуетка на новия носител на титлата.

„Поемам пред вас едни много важен ангажимент тази вечер. Само след няколко месеца ще започна работа с екипа си по Национална стратегия 2030 и Мениджър на годината 2015 ще бъде поканен да се включи в това, защото опитът не само остава, но и задължава”, заяви държавният глава от тържествената трибуна в Софийската опера и балет непосредствено преди да отвори плика с името на победителя.

„Като държавен глава си пожелавам гласът на мениджърите да се чува по-силно, мечтая си политиците да се поучат от тях, защото когато има трудности, мениджърите търсят и взимат решения. Политиците предпочитат да отлагат решенията – за следващите години, понякога и за следващите поколения”, каза още в словото си президентът.

„Благодарностите са тривиални в такива моменти, затова предпочитам да ви кажа няколко строфи от едно мое любимо стихотворение, преведено от Иван Вазов: „Но човекът, който печели играта е тоз, който мисли „Аз мога!” , бяха първите думи на новия Мениджър на годината, веднага след като вдигна кристалната статуетка.

Всички 10 финалисти в конкурса получиха своите специални грамоти за висши постижения в мениджмънта, връчени от също толкова успешни бизнес ръководители и публични личности на сцената на Софийската опера и балет.

Трикратният финалист в конкурса тази година - Ивайло Пенчев, изпълнителен директор на най-успешната в света компания за производство на катерачески стени Walltopia получи специална награда за устойчив бизнес. Връчи я Виолина Маринова, председател на УС и главен изпълнителен директор на Банка- ДСК.

Наградата на зрителския вот за "Мениджър на годината" от онлайн гласуването, което традиционно се провежда на сайта на bTV - медиен партньор на събитието бе връчена от Павел Станчев, изпълнителен директор на bTV Meдия Груп на Цветанка Крумова, изпълнителен дииректор и член на УС на застрахователно дружество „Армеец”.

С награда "Мисия в полза на обществото" бе отличен Хуан Карлос Пералехо,  изпълнителен директор на "Нестле България" . Призът се присъжда всяка година от Медийна група България Холдинг, издател на вестниците "Труд" и "24 часа". Наградата връчи Венелина Гочева, председател на журналистическия борд на медийната група, която спонтанно номири от сцената и още двама финалисти – собствениците на ВМ Финанс Груп и издатели на сп. „Мениджър” Васил и Александра Мирчеви, които спечелиха миналата седмица престижната международна награда за най-добър семеен бизнес в Централна и Източна Европа.

„Развълнувам съм много от резултатите и постиженията на всички участници в конкурса тази година – 74 достойни мъже и жени, които управляват компании, произвеждащи 2% от БВП на страната. Вие доказвате, че в България живеят много умни и талантливи хора. Всички вие сте част от националното богатство”, заяви в приветствието си към финалистите и всички гости в залата идейният вдъхновител на конкурса Васил Мирчев.

E-mail:

Парола: