Светла Несторова е Мениджър на годината 2019

Светла Несторова е Мениджър на годината 2019

04.11.2019

За втори път в 12-годишната история на конкурса и в годината, в която за първи съотношението жени-мъже е напълно изравнено във финалната десетка жена печели титлата „Мениджър на годината“. Светла Несторова, главен изпълнителен директор и председател на управителния съвет на ЗЕАД „БУЛСТРАД ЖИВОТ ВИЕНА ИНШУРЪНС ГРУП“ вдигна кристалната статуетка на победителя от сцената на Софийската опера и балет. Досега титлата е печелена само веднъж от жена – Виолина Маринова, председател на Управителния съвет и главен изпълнителен директор на Банка ДСК, стана „Мениджър на годината“ през 2013 г.

 

Името на новия носител на титлата в единствения по рода си конкурс за висши мениджърски постижения бе обявено преди минути на бляскава гала церемония. Посрещнат с аплодисменти от препълнената зала президентът на България Румен Радев отвори плика с името на най-добрия мениджър на страната ни за тази година. Имаме нужда от личности, които могат да превръщат информацията в знания, а знанията в мъдрост. Мениджърите в тази зала са именно такива личности, каза държавният глава от сцената на Софийската опера и балет, където се състоя 11-та гала вечер на конкурса. Изключително се радвам, изключително съм впечатлен, че финалистите в конкурса тази година са само български мениджъри – вие градите следващите бизнес и обществени лидери. Ние, като нация, имаме нужда от вас, защото вдъхновявате и развивате най-големия национален капитал – младото поколение, заяви още държавният глава преди да връчи кристалната статуетка на победителя.

 

„Много съм горда и щастлива с тази награда! Благодаря ви, колеги, надявам се всеки един от нас да е толкова прозрачен, че да виждаме един в друг ценностите, които ни водят към големите общи цел. ",  бяха първите думи на новия Мениджър на годината.

 

Финалистът в три поредни издания на конкурса Ивайло Славов съосновател и изпълнителен директор на „Булпрос Консултинг“ АД получи специалната награда на конкурса „Устойчиво развитие“, присъждана на всеки от участниците, който се класира три последователни пъти в десетката на конкурса.  

 

Той е и фаворитът на зрителския вот в онлайн гласуването на сайта на телевизията - медиен партньор на събитието. Така  Ивайло Славов взе още една награда тази вечер - „Наградата на зрителите на bТV за "Мениджър на годината", която му бе връчена от Тонислав Попов - Главен финансов директор, член на борда на директорите и Изпълнителен директор на bTV Media Group

 

Георги Заманов, член на управителния съвет и главен изпълнителен директор на Алианц Банк България АД бе удостоен със специалната награда на Медийна група България „Мисия в полза на обществото. Връчи му я Венелина Гочева, издател и управител, Медийна група България

 

Учреденият през миналата година приз на името на проф. д-р Лъчезар Цоцорков „За развитие на регионите“ този път отиде при участник извън финалната десетка. Димитър Цоцорков, председател на Надзорния съвет на „Асарел-Медет“АД връчи отличието на Димитър Гълъбов, изпълнителен директор на „Съдърланд Глобъл Сървисиз България“ ЕООД

 

Всеки един от десетимата финалисти в надпреварата за 2019 година бе отличен на сцената на стилната церемония със специална грамота за висши постижения в мениджмънта, връчвана от също толкова успешни бизнес ръководители и публични личности на сцената на Софийската опера и балет.

 

„Всички вие, уважаеми участници и финалисти, сте онази част от елита на обществото, която има куража да вярва и да превръща вярата и мечтите си в нашето по-добро утре! “, обобщи от сцената на галеремонията идейният вдъхновител на събитието и издател на сп. „Мениджър”, Васил Мирчев.

 

Представяме ви

 

НОВИЯТ МЕНИДЖЪР НА ГОДИНАТА

 

Светла Несторова е главен изпълнителен директор, председател на управителния съвет на ЗЕАД „БУЛСТРАД ЖИВОТ ВИЕНА ИНШУРЪНС ГРУП“. Започва професионалния си път в застраховането през 2002 г. Към екипа на ЗЕАД „БУЛСТРАД ЖИВОТ ВИЕНА ИНШУРЪНС ГРУП“ ЕАД се присъединява през 2004 г. като директор „Маркетинг и продажби“. През 2005 г. е избрана за член на управителния съвет, a през 2006 г. - за изпълнителен директор и председател на управителния съвет на дружеството. От 2016 г. е главен изпълнителен директор и председател на управителния съвет на ЗЕАД „БУЛСТРАД ЖИВОТ ВИЕНА ИНШУРЪНС ГРУП” ЕАД. Член е и на управителния съвет на ЗАД „ БУЛСТРАД ВИЕНА ИНШУРЪНС ГРУП” АД. През 2011 г. е избрана за член на управителния съвет на Асоциацията на българските застрахователи и председател на Комисията по животозастраховане към асоциацията. В периода 2015 – юни 2019 г. е председател на управителния съвет на асоциацията, а след изтичането на втория й мандат е избрана за член на управителния съвет. Член е на управителния съвет на фондация „Проф. д-р Велеслав Гаврийски” и на Стратегическия комитет на Insurance Europe.

E-mail:

Парола: