Спирос Номикос, изпълнителен директор на "Солвей Соди" АД е Мени

Спирос Номикос, изпълнителен директор на "Солвей Соди" АД е Мени

29.10.2014

Спирос Номикос, изпълнителен директор на "Солвей Соди"  АД е Мениджър на годината 2014. Победителят в най-престижния конкурс за висши мениджърски постижения в България, организиран от сп. "Мениджър" бе обявен на приключилата преди минути заключителна церемония в Софийската опера и балет. Пликът с името на тазгодишния носител на престижната титла бе отворен от президента на Република България Росен Плевнелиев, който връчи и кристалната статуетка на носителя на наградата.

 

"Сигурен съм, че "Мениджър на годината" ще продължи да събира бизнес елита на България за поколения напред", заяви държавният глава в приветственото си слово пред препълнената зала на Националната опера минути преди да съобщи кой е носителят на титлата в седмото издание на конкурса. "Повече от всякога имаме нужда от успешни лидери и успешни компании, а това бляскаво състезание вече се е превърнало в мерило на високите стандарти в управлението", отбеляза още той.

 

"Горд съм да работя за България! Приемам тази награда като голямо признание за 40-годишния юбилей на компанията, който честваме през тази година.", бяха първите думи на новия Мениджър на годината, веднага след като вдигна кристалната статуетка. "Не е лесно да сравниш всеки от нас в челната десетка, но всички ние споделяме сходни ценности, които са уважение към хората и морал. В България искрено се възхищавам на хора, които са създали бизнес, освен че са мениджъри. Наистина вярвам, че всички ние десетимата и още много други в страната заслужаваме тази награда.", обърна се той към останалите 9 финалисти в конкурса. Всеки от тях получи специална грамота за висши постижения в мениджмънта, връчени от също толкова успешни бизнес ръководители на сцената на Софийската опера и балет сред декорите на една от емблематичните постановки на родния храм на изкуството "Травиата" от Джузепе Верди.

Двукратният финалист в конкурса тази година - Ивайло Пенчев, изпълнителен директор на най-добрата в света компания за производство на катерачески стени Walltopia спечели наградата на зрителския вот за "Мениджър на годината" от онлайн гласуването, което традиционно се провежда на сайта на bTV - медиен партньор на събитието. Специалната грамота му бе връчена от Павел Станчев, изпълнителен директор на bTV Meдия Груп.

 

С награда "Мисия в полза на обществото" бе отличен Евангелос Литрас, управител на Alpha Bank България. Призът се присъжда всяка година от Медийна група България Холдинг, издател на вестниците "Труд" и "24 часа". Наградата бе връчена от Венелина Гочева, председател на журналистическия борд на медийната група.

 

"За мен това е един от най-щастливите дни в годината. Щастието - на хората, с които работим и които ръководим трябва да стане култура, която да се пренася във все повече компании.", пожела на всички участници в конкурса, финалистите и гостите на бляскавата церемония Васил Мирчев, издател на сп. "Мениджър" и председател на Съвета на директорите на ВМ Финанс Груп. Седмото издание на най-престижния конкурс за висши мениджърски постижения вече е в историята. Започва подготовката за надпреварата догодина.

E-mail:

Парола: