Тръгва  „Мениджър на годината 2009”

Тръгва „Мениджър на годината 2009”

06.04.2009

Победителят във втория национален конкурс за постижения във висшия мениджмънт ще стане известен в края на октомври. Документи за участие се приемат до 30 април.

 

Вторият национален конкурс „Мениджър на годината 2009” стартира на 6 април. Надпреварата за най-престижното отличие за постижения във висшия мениджмънт в България се организира за втора поредна година от списание „Мениджър”.

 

Партньор на „Мениджър” и тази година е консултантска компания „Делойт”. На базата на своя голям опит, на най-добрите международни практики тя е разработила методиката за оценка на кандидатите. По нея подрежда десетимата финалисти и определя Мениджъра на годината.

 

За „Мениджър на годината 2009” може да кандидатства всеки, който:

 

• управлява средна или голяма компания (според класификацията, дадена от ЕС) - има над 50  служители и/ или годишен оборот от дейността над 10 млн. евро;

• ръководи компанията от поне две години;

• прекарва поне 50% от работното си време в България.

 

Оценката на кандидатите се извършва  от „Делойт” в три етапа.


Първият е по документи – допускат се кандидатите, които отговарят на предварително определените условия. Вторият е оценка на финансовите показатели и добрите практики. В третия етап се оценяват личностните характеристики на мениджърите.

 

Документи за участие може да се изпращат до 30 април 2009 г.

 

През 2008 г. в конкурса участваха 98 ръководители на компании, мениджъри от различни сфери на икономиката, с различен опит и управленски качества.

 

Кристалната статуетка „Мениджър на годината 2008” получи инж. Валентин Трифонов, изпълнителен директор на „Приста Ойл”.  Той спечели престижното отличие в оспорвана надпревара с още девет висши ръководители от финалната десетка.


 

МЕНИДЖЪР е единственото по рода си списание за българските мениджъри, предприемачи и собственици. То защитава техните интереси, дава им информация, идеи и гледни точки, с които се стреми да им помага в бизнеса. Списанието е независимо, частно, съблюдава етичния кодекс на българските журналисти, създадено е изцяло с български капитал. През 2008 година МЕНИДЖЪР взе първа награда за бизнес списание на международния медиен фестивал в Албена. На същия фестивал през 2007 г.  МЕНИДЖЪР получи голямата награда “Златен чадър” за “Печатни медии” и наградата в категория “Списания”. Списанието е носител  и на знака Superbrands, за най-добра марка.  

 

Делойт е една от най-големите одиторски и консултантски фирми в света. За нея работят над 165 хил. професионалисти в над 140 страни. Екипът на Делойт България е от 214 души. Компанията предоставя на своите клиенти услуги в сферата на управленското консултиране, което включва консултации по управление на човешките ресурси, стратегическо и оперативно управление, финансово управление и ИТ, одит, услуги по управление на риска и данъчни услуги, както консултиране по придобивания, сливания, оценка на активи.

 

 

За допълнителна информация:

 

http://2009.manager.bg

Тел. 02/ 983 1305;

e-mail: konkurs@manager.bg

 

Стела Георгиева

 

E-mail:

Парола: