Улрих Хеппе. Говорят финалистите в Мениджър на годината 2018

Улрих Хеппе. Говорят финалистите в Мениджър на годината 2018

09.11.2018

Ако можете да опишете с една дума чувството да сте сред финалистите в конкурса "Мениджър на годината 2018", коя ще е тя?

 

- За мен е огромна чест да бъда обграден от изключителни професионалисти, идващи от различни браншове, в найпрестижния бизнес конкурс в България. Обичам работата си и съм много горд да представя „Фрапорт България“. Да бъда избран за финалист е важно признание не само за мен, но и за всеки един от моите 1800 колеги. От административните служители на „Фрапорт“ през оперативните ръководители на смени и чекин агентите до шофьорите на автобуси, товарачите на багаж и персонала за почистване на въздухоплавателни средства – това наистина е признание за всички, които работят на двете летища.

Да бъда сред десетимата финалисти ми напомня за моята отговорност като лидер да създам процъфтяваща среда, в която хората са горди да работят. Ето защо моят фокус е създаването на корпоративна култура, в която всички служители се чувстват сигурни и дават най-доброто от себе си. Номинирането ми сред десетте най-добри мениджъри в България ми напомня, че във всичко, което правя, аз трябва да служа за пример. Ако нашите служители виждат в мен и в лидерите си, действащи в съответствие с ценностите на компанията пример, те ще станат по-ангажирани и мотивирани, и ще ни помогнат ежедневно да изживяваме визията на „Фрапорт България“, която е „Да оставим летището в сърцето на всеки пътник“.

 

Каква беше за компанията, която управлявате, изминаващата 2018 г.? Най-важното, което постигнахте?

 

Тази година е още една рекордна година за нас с 12% ръст на трафика за двете Черноморски летища. През последните три години трафикът на летищата във Варна и Бургас нарасна с 50% и ние сме изключително горди с нашата авиационна маркетингова стратегия и отлично наземно обслужване. Но това, което аз считам за най-голямо постижение през 2018 г. е разработването на план за действие, който да превърне „Фрапорт България“ в чудесно място за работа за всички постоянни и сезонни служители.

Преди всичко, летището е място, на което трябва да се предлага изключително високо ниво на обслужване. Следователно, всички наши служители се фокусират върху отличната грижа за пътника. От своя страна, компанията пък трябва да се погрижи добре за своите служители.

 

- Как карате всички хора от компанията да се чувстват част от успеха? Как поддържате енергията за нови победи?

 

- Поставил съм си за цел да се ангажирам с директна лична комуникация с много от нашите служители на двете летища. Търся всеки повод за срещи лице в лице с тях и им благодаря за големия принос. Освен това, „Фрапорт България“ създава множество програми, които отличават постиженията на нашите служители и ги карат да се чувстват част от успеха. Организираме и много дейности, като походи и празненства, които приобщават служителите ни към голямото семейство на „Фрапорт“.

Ние също така полагаме значителни усилия да създадем канали в социалните медии, за да се свържем с всички публики, както и да организираме редовни срещи и сезонни събития, които разчупват многото нива на корпоративната структура. Целта е да накараме служителите да почувстват, че те са основната причина за страхотните резултати и многото успехи, които компанията постигна през годините.

Всичко това, както и ежедневното общуване с моите колеги, ме прави още по-оптимистичен и енергичен, за да преследвам по-големи предизвикателства.

На лично ниво, аз се старая да съм активен от момента, в който се събудя. Всяка сутрин, преди да вляза под душа, правя десет-минутна тренировка. Това поставя моето тяло и съзнание в балансирано, позитивно и здравословно състояние. Вечер обичам да ходя на латинотанци, за да елиминирам натрупания стрес и да презаредя батериите.

Освен това получавам малки дози положителна енергия през деня, когато моята двегодишна дъщеря се появи чрез видео връзка на телефона ми. Аз все още не я разбирам напълно, тъй като тя не може да говори добре, но нейната енергия и любопитство ме правят безкрайно щастлив.

 

- Какво мислите, че в момента можем да направим за България, така че да стане подобро място за живот и бизнес? 

 

- Ние, бизнес лидерите, както и политиците, трябва да се съсредоточим върху това как България да стане попривлекателна за младите хора, така че те да спрат да напускат страната. Това ще доведе до връщането на повече българи, които в момента живеят в чужбина. Важно е да въведем най-високо ниво на стандарти в образователната система – в училищата и университетите. Правната система и регулаторната среда трябва да бъдат надеждни, за да привличат повече инвестиции и да създават качествени работни места. Освен това страната трябва да използва своя туристически потенциал. Аз няма да се уморя да популяризирам красотата на България и нейните прекрасни хора. Всички ние можем да допринесем за отличната международна репутация на тази страна, която наистина го заслужава.

През годините в България се срещнах с много талантливи, мотивирани, трудолюбиви професионалисти, които в същото време знаят как да се наслаждават на живота и имат чудесно чувство за хумор. Всички тези предпоставки са идеални за това България да стане по-добро място за живеене и бизнес.

E-mail:

Парола: