Финалистите в "Мениджър на годината 2016" ще станат ясни днес

Финалистите в "Мениджър на годината 2016" ще станат ясни днес

28.10.2016

Десетте финалисти в деветото поред издание на единствения по рода си конкурс, отличаващ висши мениджърски постижения - "Мениджър на годината" ще станат известни днес на специална пресконференция, която започва от 11. 00 ч. в столичния Central Park Hotel Sofia.

Според правилата на конкурса, десетте номинации са излъчени сред участниците, преминали успешно във втория кръг на надпреварата.

Тази година документи за участие подадоха 52-ма висши мениджъри, българи и чужденци, личности с важен принос в развитието на страната.

Най-много са кандидатите от сектор информационни и комуникационни технологии (ИКТ) - 17%.

11,5% са мениджърите на банки, финансови институции и застрахователни компании. 7,6% от подалите документи са от компании, които оперират в сектор селско стопанство, храни и напитки.

57% от участниците в деветото издание на „Мениджър на годината“ отчитат ръст в приходите си за последните 3 години.

Конкурсът се провежда в три етапа по специално разработена методология от консултантска компания "Делойт". Първият кръг е по документи, вторият оценява финансови резултати и добри управленски практики, в него „Делойт” определя десетте финалисти. Третият етап оценява личностните и лидерските качества на кандидатите и излъчва победителя. Името му обаче ще стане известно на тържествената церемония, която предстои през ноември.

Очаквайте имената и представянето на всеки от финалистите

E-mail:

Парола: