2015 е година на икономически и бизнес подем

2015 е година на икономически и бизнес подем

21.10.2015

Изключително успешна от бизнес и икономическа гледна точка е 2015. Това е категоричната и единодушна оценка на финалистите в конкурса "Мениджър на годината 2015", споделена от тях на провелата се днес пресконференция за представянето им.

„Успехът, който отчитаме тази година, не е еднократно събитие. Той е резултат от усилията на целия ни екип.  Богатото ни портфолио е показателно за това, което се случва в България. Високият форум „Мениджър на годината” ни дава възможност да споделим нашите успехи и управленски практики”, посочи Валентина Диканска, управител на BASF България. 

Съживяване се наблюдава във всички сектори. „Макроикономическите показатели са положителни, но нас ни интересува повече вътрешното потребление. Наблюдаваме ръст при бебешките храни и храните за домашни любимци. Тези два подсектора са много показателни за благосъстоянието на българите. Те подсказват, че се раждат повече деца и че хората имат възможност да гледат домашни любимци”, подчерта и Хуан Карлос Пералехо, изпълнителен директор на „Нестле България”.

Същата тенденция на ръст отбеляза и изпълнителният директор на „Ди Ейч Ел Експрес България” Снежина Казакова. „Този подем наблюдаваме от миналата година. Компанията и експресният транспорт и доставки, които тя предлага, са в основата на всеки успешен бизнес. Гордея се с екипа си, на който до голяма част дължа постиженията си”, обобщи тя.

Годината беше добра, признава и директорът на „Шнайдер Електрик България” Кристоф де Лафарж.  Очакванията на мениджъра са, че през следващата резултатът ще бъде подобрен.  „Това че съм финалист е сериозно признание за фирмата и за нейния екип. Искам да призная и за приноса на нашите предани клиенти към този успех”, отбеляза де Лафарж.

Колегата му от „Алианц България Холдинг” Пламен Ялъмов посочи, че резултатите на компанията, която управлява, са мерило за състоянието на икономиката. По думите му „Алианц” ще приключи годината с 12% ръст на пазара на Общото застраховане, с 50% - на Животозастраховането, и 80-90 на сто – в сегмента на Пенсионното осигуряване. 

„Стараем се да предадем успеха и на нашите клиенти. Инвестирахме усилено и сега отчитаме 25% ръст. Очакванията ни са през следващата година той да е до 10 на сто”, обяви Радослав Николов, изпълнителен директор на SAP Labs България.

Икономиката се стабилизира. Това показват и резултатите на „Катаржина”, въпреки неблагоприятната реколта миналата година.  Управляващият директор Цветелина Николова изтъкна, че тази година фирмата е генерирала 35% ръст спрямо миналата и прогнозира, че 2016-а ще е изключително успешна. „Построихме нова изба, която ще създаде заетост и много нови работни места в района на Свиленград”, уточни тя.

E-mail:

Парола: