20% ръст на участниците в Мениджър на годината 2013

20% ръст на участниците в Мениджър на годината 2013

03.07.2013

 

С повече от 20% са участниците в тазгодишното, шесто издание на конкурса „Мениджър на годината 2013“. Броят на подалите документи за участие през 2013 г. е с двама души по-малко от този през 2010 г. и значително надминава този от 2011 и 2012 г. Ръстът показва увереност сред бизнес лидерите в България, решени да огласят фирмените си успехи и добри управленски практики в несигурни времена.


Две трети от заявилите желание да се впуснат в шестото издание на най-престижната надпревара, отличаваща висши постижения в мениджмънта у нас, са нови за конкурса лица, които участват за първи път.

Включват се 13 жени, една от които е чужденка – французойка. 91,6% от кандидатстващите са мъже. Сред тях има 15 чужденци, дошли да управляват големи компании у нас от Гърция, Англия, Франция, Турция, Израел, Сирия, Русия.

Отново в надпреварата се впускат бизнес лидери, отговорни за екипи от стотици хиляди хора в компании с трайно печеливш бизнес. Сред тях има инициатори на екологични проекти и социални кампании, предприемачи със завидни резултати, личности от практиката, изградили дългогодишна научна кариера в български и чуждестранни университети. Лица, чиито професионален път и образование не могат да се опишат в десетина реда, но са родители на три деца.


13 на сто от участниците в „Мениджър на годината 2013“ са от индустрията и производството. Петима са ръководители на големи ИТ фирми и софтуерен бизнес. Още толкова са от търговията. Представени са секторите на медиите, маркетинга и пиара, инвестициите и недвижимите имоти, фармацията, хазарта, транспорта и логистиката, енергетиката, земеделието, счетоводната и юридическа консултантска дейност, здравеопазването, ресторантьорството.


Както винаги досега, документите на всички участници са изпратени в консултантска компания „Делойт България”. Тя отново има задачата да определи най-добрите и да посочи финалистите на базата на специално разработена за конкурса „Мениджър на годината” методика. На първия етап имат право да подадат заявки кандидати, които управляват средна или голяма компания по критериите на ЕС – с 50 и повече служители и/или 20 млн. лв. оборот. Сред останалите важни условия са да ръководят компанията поне от две години и да прекарват половината от работното си време в България.


Победителят ще стане ясен на предстоящата традиционна официална церемония по награждаването на най-добрия мениджър на годината в България през есента.

 

Благодарим на всички участници за решителността да дадат гласност на успеха си в корпоративния свят. Желаем им успех в надпреварата!

E-mail:

Парола: