71 участници в „Мениджър на годината“ №10

71 участници в „Мениджър на годината“ №10

04.09.2017

Рекорден интерес към юбилейното издание на конкурса. Изключително силни кандидати, най-много са представителите на ИТ и търговията, българите са повече  от предишни години

 

Рекордно много мениджъри се включиха в юбилейното десето издание на конкурса „Мениджър на годината“. 71 лидери на бизнеса, хората които постигат едни от най-високите резултати в своите индустрии, подадоха документи. Участниците тази година са с 19 повече от миналата, което показва нарастващия интерес към конкурса и към неговото юбилейно издание.

56 мениджъри се включват в надпреварата за пръв път. Сред претендентите за кристалната статуетка има четирима финалисти от минали години.

Статистиката мъже – жени отново е в полза на силния пол. Дамите са 15, което 21% и значително по-високо от средното присъствие на жени в бордовете на компаниите в България.

Кандидатите за мениджър на годината работят в 15 различни индустрии. Най-много – по 13 са от сферата на информационните технологии и аутсорсинга, както и от търговията. Рекордно много – 11 са участниците от машиностроенето, автомобилостроенето и електрониката. Сериозно е присъствието и на строителния бранш, на рекламата и маркетинга, на застраховането, на транспорта и логистиката. Тази статистика съвсем точно откроява едни от най-динамично развиващите се сектори през годината.

Чужденците тази година са относително малко – 11 %. Това показва, че българските компании вече имат сериозни резултати, както и че световните корпорации все по-често се доверяват в управлението на български мениджъри.

 

Имената на всички участници, може да видите в новия брой на „Мениджър“.

E-mail:

Парола: