83 кандидати се включват в надпрeварата за Мениджър на годината

83 кандидати се включват в надпрeварата за Мениджър на годината

02.06.2009

17% са от информационните технологии, 15% са от строителството и 10% са от банките.Почти една трета са жените


И В ТАЗИ ГОДИНА на криза конкурсът "Мениджър на годината" предизвиква много голям интерес - 83 кандидати се включват активно в надпреварата. За нас в редакцията масовото участие е съвсем нормално и очаквано.


В трудни времена най-добре си личи кой кой е, кой какво умее, кой е най-голям професионалист. Бурята изисква от всеки от нас нестандартни и смели решения. Конкурсът още отсега се очертава като крайно оспорван заради силните качества на кандидатите.


И през тази година те се оценяват от консултантска компания "Делойт", автор на методиката. Конкурсът се провежда в три етапа. Първият е по документи. Вторият е по финансови резултати и добри управленски практики. И третият е за личностните качества на участниците. В края на септември ще са известни имената на десетте финалисти. Един от тях ще стане Мениджър на годината. Кой ще е той, ще научим на самата церемония по награждаването, която ще е през октомври. "Делойт" изготвя класацията и определя победителя.


В това издание на "Мениджър на годината" прави впечатление големият брой на кандидатите от сектора на информационните технологии. Те са 17%. Следвани от хората от строителството - около 15%. Въпреки спада на този сектор, в него работят много добри мениджъри, които ще са между сериозните кандидати за приза. 10% са ръководители на банки. За наша радост почти една трета от кандидатите през тази година са жени.


Очакваме изключително напрегнато състезание. По-долу публикуваме кратки биографии на участващите в конкурса мениджъри.
Желаем на всички успех!

 


Албена Богданова е управител на "Ю Си Би България" ЕООД. Тя е доктор по медицина, завършила е Медицинската академия, София. От 1996 г. до момента има многобройни обучения и курсове, свързани с фармацевтичната индустрия. Преди работата в "Ю Си Би" няколко години е била на различни позиции в големи мултинационални компании като MSD и Boehringer Ingelheim. Член е на Белгийско-българския бизнес клуб и на Българския лекарски съюз.

Алекс Кар, на 50 г., е генерален директор на "Девня цимент" АД и регионален директор на "Италчементи Груп" за България. Завършил е индустриална химия в университета "Мак Мастър", Канада. Има магистърска степен по бизнес администрация в Университета на Северна Каролина, САЩ. Работил е над 20 години в химическата индустрия в САЩ и Канада.

Александър Бебов
, на 42 г., е управляващ партньор на "Болкан Адвайзъри Къмпани". Завършил е University of Maine, Нюйоркския университет с MBA диплома и Харвардския университет с магистърска степен по публична администрация. Работил е в различни компании в Америка и Великобритания. Член е на "Харвард клуб България", "Харвард клуб Великобритания" и Асоциацията на харвардските възпитаници.

Александър Въгларов
, на 41 г., е изпълнителен директор на "Вестител БГ" АД. Заемал е ръководни позиции в "Орбител" ЕАД, Siemens България и в централата на компанията в Германия. Инженер по електротехника и електроника от ТУ, София. Завършил е и ТУ в Дармщад, Германия.

 

Д-р Ангелина Миткова е изпълнителен директор на МБАЛ "Св. Иван Рилски", Разград. Завършила е Медицинската академия, София, със специалност офталмология. Има допълнителни квалификации по здравен мениджмънт, акредитация на лечебни и учебни здравни заведения, маркетинг в здравеопазването, социален мениджмънт, конфликтология и комуникационни умения. Била е заместник-директор на областната болница Разград.

Александър Найденов, на 51 г., е управител на "Олинеза" ООД. Завършил е международни икономически отношения и външнотърговска дейност в УНСС. Магистър е по българска филология в Софийския университет. Заемал е ръководни постове в Министерството на вътрешната търговия, Министерството на производството и търговията с потребителски стоки, Министерството на икономиката и планирането и в ИПВП, ПЕТРОМАКС ООД.

Андрей Тенев
е председател на СД и изпълнителен директор на "Наш дом България - холдинг" АД. Завършил е политическа икономия в УНСС, както и курсове по икономическа журналистика и външноикономически връзки в същия университет. Преминал е и курс по стопанско управление към Академията за народно стопанство, Москва. Работил е в "Овергаз" ООД, "Овергаз Инк." АД и в Министерството на търговията и услугите.

Аннамария Неделку
е изпълнителен директор на "Ромпетрол България" АД. Има MBA диплома от OUBS, Букурещ, диплома по мениджмънт и сертификат по мениджмънт от същия университет. Завършила е СУ с магистърска степен по икономика. Заемала е ръководни позиции в "Ромпетрол рафинерия", "Комплекс Петромидия", Румъния, BRAU UNION ROMANIA и HEINEKEN GROUP, Румъния.

Асен Ягодин
е изпълнителен директор и член на съвета на директорите на Пощенска банка. Миналата година е избран за член на съвета на директорите на "Българска фондова борса - София" АД. Член е и на УС на Асоциацията на банките в България и член на УС на Българската дилърска асоциация. Има магистърски степени по финанси от УНСС и по бизнес администрация от Американския университет в България. Специализирал е в "Салмон Смит Барни", Австрийския институт за финансови деривати и в Министерството на финансите на Люксембург.

Атанас Настрадинов
, на 51 г., е управител на Сanon България ЕООД и директор търговски вериги на Canon CEE GmbH, Виена. Завършил е икономика и управление във ВИНС, Варна, и английска филология в Софийския университет. Има квалификации от академия Canon, Лондон, и академия Атосо, Чикаго. Заемал е ръководни позиции в "Сторко" АД, "Амоко България Петролиум" ЕООД, "Минолта България" ЕООД, "Експлорър и сие", БМТ "Орбита CYT Co". Работил е в Софийския университет и в Института по картография.

Аурелио Каликия
, на 48 г., е управител на "Ериксон Телекъмюникейшънс България" ЕООД. Завършил е електронно инженерство в Нюйоркския технологичен институт, САЩ. Работил е в Националната електрическа компания, Америка, и "Сирел", Испания. Заемал е ръководни постове в "Ериксон", Гърция и Италия.

Бисер Иванов е управляващ директор на "Софтуер АГ Дивелопмънт Център България" ЕООД. Завършил е Софийския университет. Преди да отиде в "Софтуер АГ", е заемал различни мениджърски позиции в SAP.


Богдан Хаджиянчев
, на 43 г., е управител на "Вюрт България" ЕООД. Завършил инженерство в Германия и промишлен мениджмънт в ТУ, София. Има диплома по биотехника от Химикотехнологичния металургичен университет, София, и по биотехнологии от СУ. Бил е управител на "Вюрт - България" и нейните дъщерни дружества "Вюрт - Македония", "Васи България" и "Хан и колб инструменти".

Божидар Крапчев
, на 35 г., е управляващ партньор и член на борда на директорите на LLP Sofia. Завършил е психология във Великотърновския университет. Офисът на английската компания стартира дейността си под негово ръководство през 2000 г. само с трима служители. Днес за LLP Sofia работят над 45 души.

Ваньо Алексиев
, на 45 г., е управител и собственик на "Глобал Биомет" ООД и "Биомет" ЕООД. Завършил е Техническия университет, София, и има следдипломна квалификация по международни икономически отношения.

Веселка Цочева
е управляващ съдружник в "Косултим Хюмън Кепитал България". Завършила е СУ с магистърска степен по стопанско управление. Има сертификат по маркетинг и италиански език от Болонския университет, Италия. Преди да постъпи в "Косултим Хюмън Кепитал България", е работила последователно в "Шел България", "Ърнст & Янг", "Снелинг Пърсънел Сървисис". Член е на Българската асоциация по управление на човешките ресурси (БАУЧР). Хоноруван преподавател във факултетите по стопанско управление и социология към СУ.

Виктор Павлов
, на 37 г., е управител на "Микроинвест" ООД. Завършил е ТУ, София, със специалност изчислителна техника. Компанията му има над 42 хил. клиенти в България.

Вилиян Кулев
, на 39 г., е управител на "Баркод Системи България" ООД. Завършил е програмиране в Техническия университет във Варна. Има опит в областта на продажбите, стратегическия мениджмънт и информационните услуги. Заемал е ръководни постове в "Комутел" ООД и "Ювиком" ООД.

 

Георги Брашнаров, на 48 г., е управител на "Немечек" ООД, България. Завършил е Университета по архитектура, строителство и геодезия, София. Има магистърска степен по математика и информатика от ТУ, София, както и диплома за ефективен мениджмънт от Open university, Великобритания. Завършил е специализации в Япония, Англия, Гърция, Германия. Работил е в "Главболгарстрой", в Design Institute "Metalproject". Председател е на Българската асоциация на софтуерните компании и на Европейския софтуерен институт. Член е на борда на Българския ИКТ Клъстер и Българо-немската бизнес асоциация.

Грегъри Ендемано е главен изпълнителен директор на "Софийска вода" от началото на 2007 г. Завършил е строително инженерство и МВА. Повече от 35 години работи за "Юнайтед Ютилитис" и заема висши ръководни постове в направление "Планиране на експлоатацията и проектиране". Работил е по проекти в Нигерия, Тайланд, Пакистан, Малайзия, Филипините и Кувейт.

Даниела Петкова  е главен изпълнителен директор и председател на УС на ПОК "Доверие" АД. Завършила е УНСС. Има опит в областта на финансовите анализи, данъчните консултации и фирменото счетоводство като собственик и ръководител на консултантска фирма.

Диана Стефанова е управляващ регионален директор на VMware Bulgaria ЕООД. Има бакалавърска степен по счетоводство и магистърска по счетоводство и контрол от УНСС. Работила е в Министерството на финансите. Била е на ръководни постове в Eder Marketing Group Inc., Калифорния, Advance Data Exchange, Калифорния, Sciant, София.

Диляна Дочева
е управител и консултант на консултантска фирма "Дочева и Партньори" ООД. Завършила е УНСС с докторска степен по стопанско управление и магистърска степен по макроикономика. Съосновател е на "Франклин Кови България" ООД. Работила е в "Консултантски център ЦЕЛ", Harramach & Partners International Holding и Easy Learning - Bulgaria. Съпредседател е на Abroad Program на Washington and Lee University, Lexington.

Димитър Илчев, на 44 г., е главен мениджър и председател на надзорния съвет на "Евромаркет Груп". Завършил е строителен институт в Русия със специалност промишлено и гражданско строителство. Работил е в "Контролно-заваръчни устройства". През 1992 г. става съосновател на "Евромаркет груп".

Елена Дречева е управител на "Коника Минолта", клон България. Има бакалавърска степен по стопанско управление и магистърска степен по икономика и управление на туризма от Софийския университет, където е завършила и програма по международни отношения. Работила е в "Поликомп" ЕООД, "Бета Линк България" ООД, "Алфа Линк" ООД.

Зисис Коциас, на 38 г., е управител на ОРБИТ ЕООД. Образованието си завършва в Държавния лицей на Солун. През октомври 1990 г. постъпва на работа в O.R.B.I.T. (Orphee Beinoglou International Transports) - фирма за международен транспорт и преместване от врата на врата. Първоначално започва като опаковчик лични вещи, впоследствие работи като шофьор и служител в администрацията, в счетоводството. През ноември 1995 г. го изпращат като управител на българския клон на O.R.B.I.T.

Зоя Паунова
е изпълнителен директор на "Астра Зенека Ю Кей Лтд". Завършила е Медицинската академия, София, с докторска и магистърска степен по фармация. Има диплома от Yale University, САЩ, и от INSEAD, Франция. Преди да постъпи на тази длъжност, е работила във "Фармахим", "ICI България" и "Зенека България". Член е на борда на Българския форум на бизнес лидерите, Асоциацията на научноизследователските фармацевтични производители в България, European Round Table Branch in Bulgaria и на КРИБ.

Иван Василев, на 45 г., е управител на "ТНТ България" ЕООД. Завършил е УНСС със специалност икономика на транспорта и втора специалност бизнес журналистика. Има следдипломна квалификация по бизнес науки от The University of Warwick, Великобритания. Заемал е ръководни постове в държавната спедиторска агенция "Деспред" и "Балкан куриер" ЕООД. Член е на борда на Българския форум на бизнес лидерите, почетен член на консултативния съвет на фондация "За нашите деца", заместник-председател на Консултативния съвет на мрежата на Глобалния договор на ООН в България.

Ивайло Славов, на 38 г., е управляващ директор на "Адеко България" ЕООД. Завършил е УНСС със специалност финанси и администрация. Има магистърска степен по международни бизнес отношения от същия университет и докторска степен по МИО от "Волфганг Гьоте университет", Франкфурт. Работил е в Ballmaier&Schultz AG, Германия, East European Consultants GmbH, Германия, SEB, Швеция, Unisys Corporation, Германия, и Microsoft Germany.

Иво Николов е изпълнителен директор на "Информационно обслужване" АД. Завършил е Университета в Питсбърг, САЩ, в катедрата по икономика, финанси и банково дело. Има магистърска степен по финанси от УНСС. Една година е работил в Българо-руска инвестиционна банка. Заемал е различни ръководни постове в Търговска банка "Биохим", Банка ДСК, Корпоративна търговска банка, "Български пощи".

Илиян Терзиев, на 53 г., е управител на "АТ Инженеринг 2000" ООД. Завършил е ВНВСУ "Ген. Благой Иванов", София, с магистърска степен строителен инженер. Работил е като технически ръководител и главен инженер в ГУСВ, София.

Искра Кочовска е управител на фирма КГ ЕООД. Има магистърска степен от УНСС по икономика на търговията и бакалавърска степен по аграрна икономика от същия университет. Специализирала е аграрна икономика и природни ресурси в Полша и Белгия. Преди обособяването на КГ като отделно дружество е работила на различни длъжности в "Кочовски Гарант". Член е на Българската асоциация на металургичната индустрия, ISER Rostfrei Германия - организация на фирмите, преработващи неръждаема стомана, и на Камарата на строителите в България.

Йордан Георгиев, на 50 г., е управител на "Нафтекс Петрол" ЕООД от 1999 г. Завършва ВИНС, Варна, със специалност икономика на промишлеността. От 1983 г. работи в структурата на "Петрол", от 1996 г. - в групата на "Петрол Холдинг", като последователно е главен счетоводител, финансов директор, директор външна търговия, търговски директор, управител.

Калин Генчев
е председател на борда на директорите на "Билборд" АД. Завършил е ТУ, София, със специалност индустриален мениджмънт и фирмен мениджмънт. Заемал е ръководни постове в "Моушън артс" ООД, "Дигитал принт" ЕООД и "Типо Принт".

Катюша Павлова
е изпълнителен директор на "Аутуърд Баунд - България". Завършила е Психотерапевтичен институт по позитивна психотерапия - Висбаден, Германия, и СУ със специалност математика. Работила е като математик в Института за ядрени изследвания и ядрена енергетика към БАН. Член е на Дружеството по позитивна психотерапия, на Българското общество по аналитична психология "Карл Густав Юнг" и на УС на EDUCO.

Кирил Желязков
, на 44 г., е изпълнителен директор на "Специализирани Бизнес Системи" АД. Инженер е по електронна техника и технологии и магистър по мениджмънт и иновационна политика от ВМЕИ, София. Преминал е обучение по производствен мениджмънт в SONY в Елзас, Франция. Има специализации в Германия, Япония, Китай. Бил е собственик и управител на "ЕТ ЕС БИ ЕС - Кирил Желязков" и е работил в общинска фирма "Потенциал - М".

Красимир Узунов
, на 55 г., е изпълнителен директор на "Интерсервиз Узунови" АД. Завършил е Техникума по корабостроене и корабоплаване, Варна, и педагогика във Висшето военноморско училище "Никола Вапцаров", Варна. Основател е на първата верига от магазини за техника у нас "Интерсервиз Узунов". Създател е и на мебелните магазини "Ралица". Член е на Варненската търговска камара и общински съветник във Варна. Основател е на най-големия мол в България в същия град.

Красимир Цонов, на 48 г., е главен изпълнителен директор на "Спорт депо". Завършил е ТУ, София, с докторска степен по електроника. Бил е изпълнителен директор на UNIFACE ELECTRONICS. През 1993 г. основава RAK Secutity. Президент и собственик на East European Trade Holding SA, в който влизат 10 компании.

Левон Хампарцумян
е главен изпълнителен директор и председател на УС на"УниКредит Булбанк". Дипломиран инженер-химик. Заемал е ръководни позиции в PricewaterhouseCoopers и Earnst& Young. Заместник-председател е на СД на БОРИКА АД, член на УС на Асоциацията на банките в България, член на надзорния съвет на БТК и член на УС на Института за пазарна икономика, председател на настоятелството на СУ, член на настоятелството на Висшето училище по застраховане и финанси и член на настоятелството на City University of Seattle в България. В периода 1999 - 2001 г. е бил последователно заместник-министър на икономиката и изпълнителен директор на Агенцията по приватизация. От 1997 г. е почетен консул на Канада за България.

Лора Влахова е изпълнителен директор на "Интерпред - СТЦ" от 2006 г. Завършила е Университета за национално и световно стопанство, София. Работила е последователно в Икономическия институт към БАН, Търговска банка "Биохим" АД и "Ай Би Ем България" ЕООД.

Лъчезар Цоцорков
, на 63 г., е управител на "Асарел Медет" АД. Завършва ВМЕИ, София, като инженер по подемно-транспортни, строителни и минни машини. Специализирал е маркетинг и мениджмънт в Австрия и Япония. Работи в компанията от 37 години. От 1986 г. е главен, а впоследствие изпълнителен директор на компанията.

Любозар Фратев
, на 65 г., е изпълнителен директор и председател на СД на "Новиз" АД. Има диплом по инженерингова дейност и проектиране на автоматизирани дискретни производства от ТУ, София. Завършил е автоматизация и комплексна механизация на машиностроенето от Санктпетербургския политехнически университет. Заемал е ръководни постове в "Коминвест" АД, "КАМ Инжинеринг", Технологичния център по комплексна автоматизация на монтажа, Завода за асинхронни електродвигатели.

Любомир Панковски, на 43 г., е изпълнителен директор и председател на СД на "Алма Тур Бг" АД. Завършил е автоматизация на дискретното производство в ТУ, София, и общ мениджмънт в Свободния университет към УНСС, София. Член е на управителния съвет на БАТА, председател на контролния съвет на Съюза на българската туристическа индустрия и заместник-председател на Българо-руската търговско-промишлена палата.

Любомир Цеков е главен изпълнителен директор на "Банксервиз". Завършил е математически науки в Софийския университет, има MBA степен от Нов български университет. Преминал е специализирани курсове в МIT училище по мениджмънт Слоун. Работил е в Института за чуждестранни студенти, София, в ТУ и в БНБ.

Людмил Стоев, на 44 г., е управител на "Кеппел ФЕЛС Балтек" ООД. Има магистърска степен по топлотехника, ТУ, София. Бил е консултант в корабостроителници по цял свят. Работил е в "Кеппел ФЕЛС Балтек", Варна, "Кеппел ФЕЛС", Сингапур, Русенската корабостроителница, "Инвестмашпроект".

Марчела Абрашева е изпълнителен директор на TNS BBSS и регионален директор на TNS BBSS SEE Group. Завършила е социология в Софийския университет. Заемала е различни позиции в BBSS и е работила като изследовател в Националния център за изучаване на общественото мнение към Народното събрание.

Матьо Матеев е председател на управителния съвет и изпълнителен директор на Първа инвестиционна банка. Завършил е счетоводство и контрол и получава магистърска степен по МИО от УНСС, София. Член е на СД на Първа инвестиционна банка, Албания, и член на УС на Унибанка, Република Македония.

Маурицио Меса Гомес e регионален управител на Hercesa Bulgaria. Завършил е право в Universidad de Navarra, Испания. Има магистърска степен по градоустройство и право на недвижимата собственост към IPE Business Institute. Работил е като правен консултант към градската администрация на Марбела, Испания. Съосновател е на собствена правна кантора, наречена Urbanismo Integral. Управлявал е активите на частен инвестиционен фонд, наречен Evergreen.

Милен Бонкалов, на 34 г., е изпълнителен директор на "Орифлейм България". Завършил е специалност финанси в УНСС. Кариерата му започва в British American Tobacoo като търговски представител, а по-късно заема и ръководни позиции в същата компания.

Мирена Петрова е управляващ партньор на Dr. Pendl & Dr. Piswanger Bulgaria ЕООД. Завършила е с магистърска степен по инженерство и журналистика и бизнес администрация. Има две години опит като журналист. Заемала е ръководни позиции в "Проспера", IntelBros Consult Ltd., Fletch private Ltd., FMCG’s trading company, Marketing Solutions Bulgaria и WIFI България.

Наталия Къснеделчева-Казакова е управител на "Винпром-Русе" ЕООД. Завършила е Русенския университет "А. Кънчев" като магистър по право и Стопанската академия в Свищов с магистърска степен по финансиране и кредитиране. Заемала е различни ръководни постове във "Винпром-Русе", има опит и като адвокат към адвокатската колегия - Русе.


Невен Дилков, на 39 г., е управител на "Нетера". Учил е в Qinhua University, Китай, и завършва компютърни науки в West Virginia Wesleyan College, САЩ. Работил е като консултант за Strategic Technology Resources в Чикаго. През 1997 г. основава "Нетера".

Никола Треан
, на 37 г., е изпълнителен директор на АУРУБИС БЪЛГАРИЯ АД. Завършил е магистърска степен по микроелектроника в Ecoles Spйcialisйes в Лoзана. След дипломирането си работи в швейцарска компания като мениджър проекти за Швейцария и Малайзия. През 2001 г. започва работа в белгийската група ELEX, а по-късно и в "Мелексис България".

Николай Бъчваров, на 47 г., е управител на "Баумит България" ЕООД. Завършил е счетоводство и контрол в УНСС. Има диплома от Bruderhilfe Sachversicherung, Германия, индивидуално обучение, включващо целия финансово-счетоводен процес в застрахователно предприятие. Заемал е висши ръководни постове в "България Холдинг" АД, "ТБ Юнион банк" АД, "Балкан Ер", "Приватизационен фонд България" АД. Работил е като консултант в "Ърнст и Янг" АД и като счетоводител в Завода за изчислителна техника.

Николай Жечков, на 48 г., е изпълнителен директор на "Бруната България" ООД. Завършил е ТУ, София, със специалност механично инженерство. Има специализации от Дания, Ирландия, САЩ. Работил е в Българската академия на науките, "Хюлет-Пакард", API Company.

Николай Колев, на 51 г., е изпълнителен директор на "Огняново-К" АД. Завършил е международни икономически отношения в УНСС. Има докторска степен по икономика от бизнес училището IMD, Швейцария.

Николай Логофетов
, на 36 г., е главен изпълнителен директор и председател на УС на "Граве България Животозастраховане" ЕАД. Управител е на "Граве имоти" ЕООД и главен изпълнителен директор и председател на УС на "Граве България общо застраховане" ЕАД. Преди това е работил в AIG Life, ЗАД "Булстрад Живот" и в Доброволен пенсионноосигурителен фонд "Обединен пенсионен капитал" към "Булстрад Живот". Завършил е УНСС с магистърска степен по счетоводство и контрол. Има специализация от университета "Делауер" и от Munich Re, Мюнхен. От 1991 г. е член на Mensa International.

Николай Стойков
е главен изпълнителен директор на "ING Пенсионно осигуряване" и на "ING Животозастраховане в България". Завършил е двугодишна програма за висши мениджъри към INSEAD, Франция. Кариерата му е съпътствана от множество обучения и специализации в Амстердам, Лондон, Ню Йорк, Париж, Атина. Преподавал е международни финанси в University of Lincolnshire and Humberside, Лондон. Работил е в Министерството на финансите, Булбанк и Хиосбанк (сега част от банка "Пиреос").

Николай Филипов
, на 35 г., е едноличен собственик и управител на "Хенди-Тел" ЕООД от 1999 г. Завършил е икономика и организация на труда в УНСС. От 1993 до 1999 г. е бил едноличен собственик и управител на фирма за внос и търговия.

Петко Кръстев, на 41 г., е председател на УС и изпълнителен директор на "ДСК управление на активи" АД. Има магистърска степен по финансов контрол от УНСС, инженер по електроника и автоматика, ТУ, София, MBA по международни икономически отношения. Работил е в Първа инвестиционна банка, "ING пенсионно осигуряване", CB Unionbank, OTP Capital, Киев, "Примекс" ЕАД, финансова къща "Евър" АД, финансова къща Mollov Finance & investment.

Пламен Димитров, на 56 г., е изпълнителен директор на "Летище София" ЕАД. Заемал е ръководни постове в "Милицер и Мюнх БГ" ООД и "Авиокомпания Балкан" ЕАД. Има магистърска степен по френска филология от Софийския университет и магистърска степен по МИО и външноикономическа дейност от УНСС.


Пламен Матеев е управител на ЦАПК "Прогрес" ООД. Работил е в "ТП Интерпред". Бил е хоноруван преподавател в Националния учебен център при Комитета за единна система за социална информация при Министерския съвет. Завършил е ТУ, София, със специалност проектиране на електронноизчислителна техника. Има специализации от Военната академия - България, IBM - Франция, Microsoft - Финландия, DELL и много други. От 1984 г. е национален директор по проекти на Организацията за индустриално развитие на ООН.

Райна Миткова-Тодорова е управител на "ЕОС Матрикс" ООД. Завършила е УНСС с магистърска степен по международен туризъм. Има MBA степен от Cotrugli Business School, Загреб. Заемала е ръководни постове в WebGate, Team Vision Bulgaria. Член е на Българското дружество за връзки с обществеността.

Росен Станков, на 43 г., е управител на "Теразид" ЕООД. Ръководи фирмата от нейното създаване през 1996 г. Има средно специално образование и 20-годишен опит в управлението на производствени процеси и търговията със строителни материали. От 2003 г. е председател на Сдружението на производителите на сухи строителни смеси.

Саша Безуханова е директор на "Хюлет-Пакард" за Централна и Източна Европа. Завършила е ТУ, София, със специалност електротехника. Посещавала е образователна програма за ирландския икономически модел и структурирането на ИТ сектора в Калифорния, САЩ. През 2003 г. преминава обучение в Европейския софтуерен институт в Билбао, Испания.


Светослав Славов, на 49 г., е управител на GfK Bulgaria. Завършил е СУ "Св. Климент Охридски" с докторска степен по социология на познанието. От 1989 до 1993 г. работи последователно като научен сътрудник, зам.-директор и изпълнителен директор на НЦИОМ. От две години преподава маркетингови изследвания в Пловдивския университет "Паисий Хилендарски".

Снежана Семова е управител на "Сейнт Гобен Вебер България" ЕООД. Завършила е ТУ, София, с магистратура по техника и технология на текстила и облеклото и немска езикова гимназия, Бургас. Шест години е била търговски директор в "Баумит България" ЕООД. Има редица обучения по оперативен мениджмънт.

Станислав Джамбазов, на 40 г., е управител на "ЗИТА Русе Карбохим" ООД. Завършил е ВИФ "Георги Димитров", София. Основател е на фирма "Карбохим" ООД.

Станислав Разпопов е главен изпълнителен директор на "Дунапак Родина" АД. Има магистърски степени по международни икономически отношения от Пловдивския университет "Паисий Хилендарски" и по изчислителна техника от ТУ, София. Заемал е ръководни позиции в "Конвой Уорлд" АД, "Агрима Водолей" АД и "БГ Импекс" ООД.

Стефан Бумов, на 40 г., е изпълнителен директор на "Софика груп" АД. Има магистърска степен по компютърни технологии от ТУ, София. Заемал е ръководни позиции в "Хюлет-Пакард България", "Оракъл България", "S&T България" и RISS International SA.

Стефан Софиянски, на 37 г., е председател на УС и изпълнителен директор на застрахователна компания "Лев Инс" АД. Завършил е УНСС със специалност финанси и право, магистърска степен. Работил е в инвестиционен фонд "Развитие" КДА и застрахователна компания "Юпитер" АД. Бил е и главен дилър "Международни валутни пазари" във финансова къща "ВИД-АБВ" ООД.

Страхил Иванов, на 52 г., е управител и мажоритарен собственик на агенция за недвижими имоти "Явлена". Завършил е Висшия минногеоложки институт. Един от основателите на Националното сдружение за недвижими имоти и негов председател през 1996-1997 г. Бил е председател на Националната секция на оценителите на недвижими имоти и член на УС на Асоциацията на бизнес оценителите в България (АБО). Също така е учредител и член на управителния съвет на FIABCI-България.

Страхил Развигоров, на 37 г., е управляващ съдружник на "Креа Софт" ООД. Има магистърска степен по компютърна наука от ТУ, София, и MBA диплома от Open university, Великобритания. Заемал е ръководни постове в "Ирис системс" ООД, "Ерикс" ЕООД и "Старкс" ЕООД.

Теодор Осиковски, на 40 г., е главен изпълнителен директор на "Енергоремонт холдинг" АД. Има диплома за машинен инженер от ТУ, София, и следдипломна специализация по международни икономически отношения в УНСС.

Теодора Георгиева
е изпълнителен директор на "ОМВ България" ООД. Завършила е УНСС с магистърска степен по финанси. Заемала е ръководни позиции в Ogilvy & Mather Sofia и Eastern Europe Petroleum Co. Една година е била финансов анализатор на проект "Воден заем" към Световната банка.

Теодора Попова е управител на ХЕПИ ЕАД. Завършила е Стопанската академия в Свищов, с магистърска степен финанси. Преминала е програма по анализ на финансови отчети в The University of Delaware и програма за междукултурен мениджмънт в Япония. Има и още няколко специализации по мениджмънт. Била е собственик на ресторант и управител на "Севън холдинг" АД. От три години е председател и изпълнителен директор на СД на "Ейч Би Джи Фонд за инвестиционни имоти" АДСИЦ.

Тодор Желязков е управител на "Елтрак България" ЕООД. Доктор по електроника от университета "Йоханес Кеплер", Линц, Австрия, където е бил научен сътрудник. Има MBA от Seattle University, САЩ, и магистратура по мехатроника от ТУ, Дармщад, Германия. Работил е като техник в Akasol e.V., Германия, заемал е ръководни постове в Siemens AG, САЩ, и General Electric Co., САЩ.

Тодор Костов, на 48 г., е изпълнителен директор и член на УС на "Холсим България" АД. Завършил е организация и управление на промишлеността, профил химия, и металургия в УНСС. Кариерата му започва през 1987 г. в "Стройимпекс", а по-късно основава собствено дружество "Стройцем" ООД.

Тонка Трайкова е изпълнителен директор на "Карол-Фернандес Мийт" ООД. Има магистърска степен по технология на месото, месните продукти и рибата, Пловдив. Преминала е специализации в Америка, Япония и Австрия. Работила е в "Родопа", била е асистент, старши и главен асистент в Техническия факултет на Югозападния университет "Неофит Рилски", Благоевград.

Франко дел Фабро, на 43 г., е изпълнителен директор на "Крафт Фуудс България" АД. Завършил е Университета в Милано със специалност технология на храната. Започва кариерата си в "Крафт Фудс", Германия. След пет години се мести в централата на компанията в Цюрих, по-късно работи и като бранд мениджър в "Крафт Фудс", Италия. През 2007 г. поема ръководството на компанията в България.

Д-р Христо Икономов, на 45 г., е директор на търговско представителство "Бьорингер Ингелхайм Фарма". Завършил е Медицинската академия, София. Работил е в "Експомед" ЕАД, 29. поликлиника, София, болница "Св. Екатерина" и МБАЛСМ "Пирогов".

Явор Пантелеев, на 29 г., е управител на "Еурохъб" ООД и на "Еуроспед" ЕООД, дъщерни фирми на "Ойрошпед" АД. Завършил е Професионалната академия Льорах, провинция Баден-Вюртемберг, Германия, с бакалавърска степен и средно специално образование в Националната финансово-стопанска гимназия, София, с квалификация икономист-проектант. В момента учи магистратура по мениджмънт в НБУ. От 1998 г. до днес е заемал различни позиции в "Ойрошпед" АД.

Явор Халянов
, на 42 г., е регионален мениджър на Fujitsu Technology Solutions за България, Македония, Албания и Косово. Завършил е ТУ, София, със специалност микроелектроника. Работил е като научен сътрудник в БАН. Заемал е мениджърски позиции в S&T България, Siemens Computer Systems и Hewlett-Packard България.   

E-mail:

Парола: