„Мениджър на годината” – национално значим конкурс

„Мениджър на годината” – национално значим конкурс

08.05.2013

 

 

Хората в България имат нужда от примера на най-добрите. Когато той става по-широко известен,  когато се разказват истинските истории за успеха, може би ще добием малко повече самочувствие, че можем да се справяме, че можем да станем много успешна нация

 

През май обявяваме старта на шестия поред конкурс „Мениджър на годината” - 2013, чиято кулминация ще е в края на октомври в Националната опера. Тогава ще е заключителната церемония и ще стане известно името на победителя, а стигналите до финала ще получат своите отличия. Призоваваме всички мениджъри, които имат високи резултати през 2012 г., да участват в конкурса. Много се надяваме, че отново ръководителите на най-успешните компании в България ще се включат в това честно и оспорвано състезание.


Защо лидерите на бизнеса трябва да участват в „Мениджър на годината”?


Преди всичко, за да станат публично известни добрите им резултати, които те постигнаха в една много трудна година. Трябва с огорчение да кажем, че в общото публично говорене в кризата много повече внимание се обръща на проблемите, на загубите и спадовете. Картината е предимно в тъмни краски.


Да, но това не е цялата истина за бизнеса в България. И в най-тежките времена има компании, които се справят много добре, които развиват производството, излизат на нови пазари, назначават хора, постигат забележителни резултати. И всичко това се случва тук, въпреки кризата, напук на кризата. Ако всички знаят и тези положителни факти, може би поне малко по-ведро ще гледат на ситуацията в страната, ще са по-уверени, че и у нас може да се успява.


Хората в България имат нужда от примера на най-добрите. Когато той става по-широко известен, когато се разказват истинските истории за успеха, може би ще добием малко повече самочувствие, че можем да се справяме, че можем да станем много успешна нация.


Сигурно сте забелязали, че мениджърите често не получават общественото внимание, което заслужават. Ние искаме това да се промени. И не само заради мениджърите и техните усилия, заради признанието на техните резултати. А заради нашата държава, заради посланията, които изпращаме към младите. Заради това, че искаме те да разберат, че има много и различни възможности за бизнес и развитие в родината.


Затова този конкурс е национално значим, затова има важно значение в развитието на нашето общество.

Мениджърите трябва масово да участват в конкурса и поради още една много важна причина. „Мениджър на годината” дава на участниците възможност за сравнимост. Чрез конкурса те могат да проверят къде се намират в своя бранш, как се справят спрямо колегите си. Както и къде се намират общо сред другите бизнеси в страната.

Гаранция, че ще получат точна и прецизна оценка, е участието на „Делойт България” в конкурса. Световната консултантска компания разработи и прилага своя методологията за оценка, която през тази година развива спрямо средата и ситуацията (моля, вижте текста на Васко Райчев, председател на „Делойт България”). „Мениджър на годината” е конкурс, в който няма жури, няма субективизъм. Участниците могат да са убедени, че получават точна и коректна оценка, дадена от много големи професионалисти от екипа на „Делойт България”.


Конкурсът през тази година е наистина особен, защото е шести поред. Ние смятаме, че след пет много успешни издания е дошло време да го променим и развием. Шестият конкурс „Мениджър на годината” ще е по-различен от предишните, ще го надградим – като участници, като отразяване, като церемония.


Церемонията „Мениджър на годината”, която по традиция е в края на октомври, съвпада с 15-годишнината от създаването на списание „Мениджър”. Този конкурс по някакъв начин отразява цялата философия на списанието ни – да допринася за развитието на мениджмънта и бизнеса в страна, да популяризира и награждава най-добрите.

Благодарим ви за това, че ни вярвате, благодарим ви, че масово участвате в конкурса „Мениджър на годината”.

 

 

Очакваме да се включите в най-благородното състезание на бизнес лидерите в страната! Не само вие - и България има нужда от това.

E-mail:

Парола: